Dobrodošli na naši spletni strani
www.kozjanski-dvor.si

OKOLI NAS

NAJDI DOŽIVETJE ZATE

Dozivetja

Ribarjenje

Nudimo tudi možnost lovljenja rib, v našem ribniku. V ribniku je več vrst rib, od krapov, amurjev, ščuk in drugih vrst. Dnevna karta je 10€. Ulov ribe se zaračuna, ko ta doseže 1kg. Cenik se nahaja pri nas.

PREBERI VEČ
Dozivetja

Športni park Kozje / Sports park Kozje

V bližini Kozjanskega dvora, le nekaj minut hoje, je veliko nogometno igrišče, manjše nogometno igrišče, dva tenis igrišča, igrišče za odbojko, fitnes, velika kulturno-športna dvorana Kozje. Vsem aktivnim dopustnikom, kakor tudi športnim ekipam nudimo izvedbo priprav ali drugih dogodkov, na infrastrukturi športnega parka Kozje. Vsa igrišča so možna za najem, po ceniku, ki ga dobite […]

PREBERI VEČ
Dozivetja

Kolesarske poti

Kozje z okolico ponuja ogromno kolesarskih povezav. Po kozjanski dolini se lahko zapeljete vse do Bistrice ob Sotli in nadaljujete pot proti vinorodnem okolišu Bizeljskega ali v bližnji Kumrovec, na Hrvaški strani, kjer si lahko ogledate spominski park in vilo Josipa Broza Tita. Posebej zanimiva, je pot po Vinski cesti skozi kraj Virštanj, ki jo […]

PREBERI VEČ
Dozivetja

Pohodniške poti

Kozjansko dolino obdaja mnogo pohodniških poti. Možnost za aktivne pohode je v najbližjih lokacijah, kot so Vetrnik, Bohor, Županov breg. Na poti na Bohor, se ustavite pri Bohorskih slapovih, ki so predvsem prijetni v poletnih dneh in prijetni za osvežitev.

PREBERI VEČ
Dozivetja

Kozjanski park

Kozje leži v osrčju regijskega Kozjanskega parka, ki ima status MAB (Man and biosphere) UNESCO, Natura 2000. Ponaša se z ogromno naravnimi znamenitosti in ima visoko stopnjo biotske pestrosti. Ohranjene je ogromno kulturne dediščine. Med njimi si lahko ogledate grad Podsreda, prangerja v trgu Podsreda in trgu Pilštanj, Lurška jama v Zagorju, Gruska jama in […]

PREBERI VEČ
Dozivetja

Izleti

Nudimo organizirane izlete po Kozjanskem za šole, fakultete, aktivne dopustnike, enodnevne izletnike in druge organizirane skupine. V sodelovanju s Kozjanskim parkom, ponujamo možnost sestave večih paketov, glede na zanimanje. V sodelovanju z lokalnimi turističnimi društvi pa vam pripravimo tudi ostale možnosti ogledov, ki jih oni sami predstavljajo.

PREBERI VEČ
Dozivetja

Ogled čebelarstva Kozmus

Sprejel vas bo Dr. Peter Kozmus, ki je strokovnjak s področja čebelarstva, zaposlen na Čebelarski zvezi Slovenije, podpredsednik svetovne čebelarske organizacije in vodja projekta 20. maj Svetovni dan čebel. Razkazal vam bo čebelnjak, predstavil vlogo čebelarja, razložil zakaj so čebele ogrožene in zakaj slovensko čebelarstvo uživa takšen velik ugled v svetu. Na koncu obiskovalce tudi […]

PREBERI VEČ
Dozivetja

Ogled Ekološke kmetije Kukovičičev mlin

Na kmetiji boste spoznali celoten postopek mletja žit, v mlinu, ki ima bogato zgodovino, saj se kolesa vrtijo že stoletja. Je eden redkih mlinov na vodo v Sloveniji. Prav tako pa lahko na ogledu marsikaj poskusite in kupite za svojo kuhinjo in ustvarjanje. Ob ogledu boste poskusili več vrst kruha z namazi in domač sok.

PREBERI VEČ
Dozivetja

Kmetija Sinkovič

Na kmetiji Sinkovič se boste lahko pobližje spoznali s pridelavo domačih mlečnih izdelkov. Pridelujejo več vrst sirov, jogurtov ter drugih izdelkov, ki so 100% slovenski. Lastnica vam bo sama predstavila celotno proizvodnjo in potek dela v njej. Pri njih lahko vse te slastne izdelke tudi kupite.

PREBERI VEČ
Dozivetja

Vinotoč Mramor

Zelo lepa lega in ambient, ki ga ustvarja družina Mramor, vam bo s svojo kulinariko in njihovimi vini, pričarala lepe trenutke. Celotno zgodbo njihovega dela vam bodo predstavili, lahko boste degustirali in tudi kupili njihove izdelke. Zagotovo nas ne bodo pustili lačnih, ne žejnih.

PREBERI VEČ
Dozivetja

PIT Zdole

Na Zdolah, v prijetnem in mirnem okolju, vam bodo postregli z lastnim vinom in dobro domačo kuhinjo. Pri njih lahko degustirate in tudi kupite njihovo vino. Imajo tudi velik prostor za zaključene družbe.

PREBERI VEČ