Razgled s posluhom – Županov breg

Za vse pohodnike ter ljubitelje prelepih razgledov na Kozjansko je Županov breg prava izbira. Pot iz Kozjanskega dvora nadaljujemo skozi trg Kozje mimo župnijske cerkve sv. Marije in nato hitro zagrizemo v strmino, ki nas popelje proti vrhu. Na poti srečamo čredo ovc in na levi strani že poglejujemo proti okoliškim hribom.

Med potjo uživamo v razgledu na Stare Sv. Gore in Sv. Gore, ki kraljujejo nad Bistrico ob Sotli.

Na vrhu nas pričakajo čudoviti razgledi na prelepo Kozjansko. Poleg klopce ljubezni je na vrhu postavljena tudi unikatna vetrna harfa, ki v popolni harmoniji z vetrom pričara pomirljive zvoke. Iz vrha občudujemo panoramski razgled, ki nas ponese vse od Kamniško – Savinjskih Alp, Boča ter Donačke gore in Svetih Gor nad Bistrico ob Sotli. Županov breg je pravi pohodniški zaklad v osrčju Kozjanskega parka iz koder se lahko nato podamo na preostale poti. Razgled na celotno Kozjansko je še posebej neprecenljiv ob sončnem vzhodu, ko morje meglic pod nami počasi a vztrajno topijo jutranji sončni žarki. V kolikor ste bolj ljubitelj sončnih zahodov pa se ob pogledu na Kozjansko lahko oči odpočijete na počasi vzpenjajoči luni in čudovitih barvah sončnega zahoda.

Kozjansko s svojimi mističnimi griči in hribi vam bom zagotovo pomagalo pri ponovnem vzpostavljanju notranjega miru in povezavo z neokrnjeno naravo.

Na pot se lahko podamo peš ali s kolesom. Vsem pohodnikom svetujemo, da imajo s sabo tudi toplejša oblačila, predvsem izven poletne sezone, saj na vrhu pogosta piha.