Pomlad na Kozjanskem, nazaj h koreninam

Vse bolj hitimo in vse manj imamo časa za srečanje s samim sabo. Na Kozjanskem boste zase še vedno našli tisto prvinskost, kjer se boste lahko vrnili nazaj h koreninam.

Nazaj k naravi.

Nazaj k ljudem.

Nazaj k sebi.

Kozjansko vam ponuja obilico neokrnjene narave, ki se nahaja v Kozjanskem parku in v območju Natura 2000. Kozjanski sadovnjak in poslušanje prepevanja ptičkov in vonjanje cvetočih jablan, mogočni zidova čudovitega gradu Podsreda ter nešteto neprehojenih poti in vinskih cest. Dolina Srednjeveških trgov Pilštanja, Kozjega in Podsrede vas vabi, nazaj.

Sprehodite se po Vetrniku, kjer vam bodo poleg neokrnjene narave toplo dobrodošlico namenili tudi prijazni domačini in z vami spregovorili besedo ali dve.

S kolesi se zapeljite med premnogimi čudovitim vinogradi, ki urejeni čakajo na pričetek nove sezone in pokusite kozarec rujne kapljice, ki jo pridelujejo na Kozjanskem naši mojstri.

Pohodniki boste svoje noge lahko pretegnili na vzponu na Županov breg, se podali po poti na Zmajev greben ali pa raziskovali vrhove Bohorja in slapove.

Za vse ljubitelje romarskih poti pa je na Kozjanskem urejena Emina romarska pot. Na Pilštanju si lahko ogledate kip slovenske svetnice Sv. Eme, ki po legendi izvira prav iz Pilštanja, pot nato nadaljujete do Lurške jame v Zagorju.

Na Kozjansko, nazaj k sebi.

Vabljeni!